В ЄС невдоволені рішенням президента Євроради про відставку - Politico

В ЄС невдоволені рішенням президента Євроради про відставку - Politico

Укрінформ
Дипломати та посадовці країн ЄС розкритикували рішення президента Європейської ради Шарля Мішеля піти у відставку та балотуватися до Європарламенту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico.

Як зазначається, європейські дипломати та офіційні особи розкритикували рішення президента Європейської ради балотуватися в якості кандидата у Європейський парламент.

Якщо його оберуть, Мішель планує обійняти свою нову посаду в середині липня, задовго до закінчення терміну його повноважень президента Європейської ради у листопаді.

За словами співрозмовників видання, несподівана заява бельгійського посадовця про відставку може призвести до конфлікту інтересів, оскільки Мішель балотуватиметься на одну посаду, одночасно обіймаючи іншу.

Читайте також: Мішель вважає, що є способи уникнути призначення Орбана президентом Євроради

«Це абсолютно скандальна річ», — сказав Ендрю Дафф з Європейського політичного центру.

Один дипломат з країни ЄС, який говорив на умовах анонімності, заявив, що бельгійський політик вчинив "нещиро та нешанобливо стосовно ролі Євроради".

Інший чиновник, близький до Мішеля, підкреслив, що лідерів країн ЄС не застали зненацька та що вони були поінформовані про його рішення якнайшвидше.

"Ми вчасно поінформували лідерів, щоб уникнути витоків інформації", — сказав чиновник, близький до Мішеля.

Читайте також: У Раді Європи опублікували імена трьох кандидатів на посаду генсека

"Деякі лідери були поінформовані безпосередньо від нього, деякі інші опосередковано", — додав чиновник.

Як повідомлялося, президент Євроради, бельгійський політик Шарль Мішель має намір залишити теперішню посаду, оскільки балотуватиметься на виборах до Європарламенту, що відбудуться у червні.

Вибори нового президента Європейської ради традиційно є частиною пакета призначень, які мають бути погоджені главами держав та урядів країн ЄС після виборів на саміті ЄС.

Фото: Olivier Hoslet/EFE via EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-