КНДР заперечує, що Росія використовує її ракети у війні проти України

КНДР заперечує, що Росія використовує її ракети у війні проти України

Укрінформ
КНДР заявила про безпідставність звинувачень про використання Росією північнокорейських ракет у війні проти України.

Про це йдеться в заяві посла Північної Кореї в ООН Кіма Сона, опублікованій північнокорейським державним інформагентством KCNA, передає Укрінформ.

Представник Пхеньяна у відповідь на засудження країнами світу незаконної військової співпраці між КНДР і РФ традиційно критикував Сполучені Штати, хвалив Росію і виправдовував відносини його країни з Москвою.

Ініційоване США 10 січня засідання Ради безпеки ООН для обговорення постачань Росії ракет із КНДР Сон назвав свідченням спроб Сполучених Штатів підірвати основи міжнародного миру та безпеки всупереч принципам Статуту ООН.

Читайте також: Сеул попередив, що КНДР може продати Росії нові балістичні ракети

Північнокорейський дипломат повторив тезу російської пропаганди про те, що «українська криза» створена конфронтаційною політикою США і «зазіханням на розумні та справедливі інтереси безпеки Росії», тому, на його переконання, «Вашингтон ніколи не уникне своєї відповідальності» за цю війну.

Посол Кім заявив, що КНДР не мала жодного відношення до теми засідання РБ ООН 10 січня, зауваживши, що його скликання Штатами «є яскравим відображенням їх тяжкого становища» і свідченням «браку сил та засобів у стратегічному протистоянні з Росією».

Читайте також: Сім країн Радбезу ООН й Україна засудили порушення Росією та КНДР резолюцій щодо зброї

Посол також зазначив, що зв’язки Північної Кореї з РФ «є законними відносинами між незалежними суверенними державами… на основі поваги до принципу рівності та права на самовизначення».

Як повідомляв Укрінформ, щонайменше 47 країн виступили з рішучим засудженням Північної Кореї і Росії через порушення ними численних резолюцій Ради безпеки ООН, коли РФ незаконно отримала від Пхеньяна балістичні ракети та застосувала їх по мирних містах України.

У четвер генеральний прокурор України Андрій Костін в ефірі Суспільне.Спротив підтвердив, що Росія вже використовує ракети з Північної Кореї на війні проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-