Сеул попередив, що КНДР може продати Росії нові балістичні ракети

Сеул попередив, що КНДР може продати Росії нові балістичні ракети

Укрінформ
Північна Корея може продати Росії нові типи тактичних керованих ракет на додаток до поставок балістичних ракет малої дальності для використання Москвою у війні проти України.

Як передає Укрінформ про це в інтерв’ю Yonhap заявив глава Міноборони Південної Кореї Шин Вон Сік.

«Північна Корея заявила, що розгорне балістичні ракети малої дальності разом із військами на передовій. Враховуючи недавню торгівлю зброєю, я думаю, Північна Корея могла б продати їх Росії» - сказав він, маючи на увазі ракети типу KN-23.

Міністр додав що КНДР вперше випробувала цей тип ракет ще у квітні 2022 року.

Читайте також: Штати не виключають застосування Росією додаткових ракет КНДР по Україні

«Це новий тип зброї з орієнтовною дальністю у 100-180 кілометрів» - сказав Шин Вон Сік.

Водночас Міністерство оборони Південної Кореї оцінило, що північнокорейські балістичні ракети малої дальності на мобільних пускових установках мають довжину близько 5 метрів і дальність стрільби менш як 300 км.

Він також припустив, що нещодавній візит Кім Чен Ина на заводи з виробництва боєприпасів може бути пов’язаний із передбачуваним постачанням зброї Північною Кореєю до Росії, у той час, як дві країни зміцнюють військову співпрацю між собою.

Читайте також: Застосування ракет КНДР по Україні створює нові міжнародні виклики - Південна Корея

Як повідомляв Укрінформ, у середу постійний представник Південної Кореї при ООН Хван Чжун Кук заявив, що поява північнокорейських ракет у війні Росії проти України має значний вплив на глобальне нерозповсюдження ядерної зброї та створює нові виклики, які вимагають спільної міжнародної відповіді.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-