США вимагають від Ірану звільнити захоплений в Оманській затоці танкер

США вимагають від Ірану звільнити захоплений в Оманській затоці танкер

Укрінформ
США засудили Іран за військове захоплення торговельного судна St. Nikolas, який законно перебував в Оманській затоці й закликали Тегеран припинити провокаційну діяльність, негайно звільнити судно та екіпаж.

Про це заявив у четвер у Вашингтоні координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми засуджуємо це очевидне захоплення. Уряд Ірану має негайно звільнити судно та його екіпаж. Ці провокаційні неприпустимі дії мають бути припинені», - підкреслив представник Білого дому.

Він зазначив, що Сполучені Штати продовжать працювати із союзниками та партнерами для протидії дестабілізуючій активності Ірану.

Читайте також: Блінкен: Зближення арабських країн з Ізраїлем є шляхом до ізоляції Ірану

Як повідомляв Укрінформ, вранці у четвер нафтовий танкер St. Nikolas, який є власністю грецької компанії та зареєстрований під прапором Маршаллових островів, був захоплений групою людей у «чорній формі військового зразка» в Оманській затоці. Після захоплення танкер взяв курс у бік Ірану. Пізніше у Тегерані заявили, що це «американське» судно, яке «крало» іранську нафту на користь Сполучених Штатів.

Фото: Iranian Revolutionary Guard/Tasnim News Agency via AP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-