Застосування ракет КНДР по Україні створює нові міжнародні виклики - Південна Корея

Застосування ракет КНДР по Україні створює нові міжнародні виклики - Південна Корея

Укрінформ
Поява північнокорейських ракет у війні Росії проти України має значний вплив на глобальне нерозповсюдження ядерної зброї та створює нові виклики, які вимагають спільної міжнародної відповіді.

Про це заявив у середу постійний представник Південної Кореї при ООН Хван Чжун Кук, передає власний кореспондент Укрінформу.

«За експертними оцінками, по Україні була випущена ракета KN-23, яка, згідно з твердженнями КНДР, здатна доставляти ядерні боєголовки»,- зауважив глава дипломатичної місії.

Він підкреслив, що з точки зору Південної Кореї це є демонстрацією екзистенціальної загрози. Дипломат пояснив, що одна з ракет подолала 460 км, що проєктує загрозу ядерного удару для більшої частини Республіки Корея з боку КНДР, включно до портового міста Бусан.

Постпред допустив, що застосування північнокорейських ракет по Україні є симуляцією атаки КНДР по Південній Кореї. Він наголосив, що запуски з російської території дозволяють Пхеньяну отримати цінну технічну інформацію та заохочують до ще більшого експорту північнокорейських ракет в Росію. Це також приносить нові доходи для ядерних і балістичних програм Пхеньяна.

Читайте також: Берлін - про пуски Росією північнокорейських ракет по Україні: Європейська безпека під загрозою

«Ракети КНДР, які застосовуються в Україні, створюють нові виклики, що потребують спільної відповіді»,- заявив постійний представник Південної Кореї при ООН.

У цьому зв’язку він закликав усіх членів Ради Безпеки ООН докласти надзвичайних зусиль, щоб приборкати провокації КНДР та її ядерні програми, а також припинити нехтування резолюціями Радбезу з боку Москви й Пхеньяна.

Як повідомляв Укрінформ, США не виключають застосування Росією додаткових ракет з Північної Кореї по Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-