Путін надав громадянство РФ підозрюваному у воєнних злочинах у Боснії

Путін надав громадянство РФ підозрюваному у воєнних злочинах у Боснії

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін надав російське громадянство 44 іноземним громадянам різних країн. Серед них - підозрюваний у воєнних злочинах у боснійській війні Ратко Самац.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

Ратко Самац - молодший офіцер армії колишньої Югославії. У 1992–1995 pp. він брав участь у боснійській війні. Боснія та Герцеговина звинувачувала його у скоєнні воєнних злочинів проти мирних громадян та вимагала видачі.

Громадянство також надано медпрацівниці з Хорватії Міреллі Якупанець. Вона переїхала в Донецьк, коли той уже контролювався російськими маріонетками. Там же працює медсестрою. У 2022 році російські ЗМІ писали, що на батьківщині проти Якупанець завели кримінальну справу.

Читайте також: Суд у Москві заарештував громадянина США за «зберігання наркотиків»

Також Путін надав громадянство кільком відомим спортсменам. Серед них - 44-річний американський боксер Кевін Джонсон, який у 2009 році програв бій за титул чемпіона світу за версією WBC Віталію Кличку; а також канадський нападник петербурзького ХК СКА Брендан Лайпсік.

Ще громадянство отримали двоє американців, задіяних в роботі російської пропаганди. Це ведучий пропагандистського каналу RT Пітер Лавелл, а також учасник пропагандистських ефірів російських держканалів Андрій Лео Калагеорги.

Як повідомляв Укрінформ, 4 січня Путін підписав два укази, які спрощують отримання російського громадянства для широкого кола пошукувачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-