Суд у Москві заарештував громадянина США за «зберігання наркотиків»

Суд у Москві заарештував громадянина США за «зберігання наркотиків»

Укрінформ
Районний суд у Москві заарештував на два місяці громадянина США Роберта Вудленда, який народився в Росії, за звинуваченням у зберіганні наркотиків у великому розмірі. Відповідно затриманому загрожує до 20 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.

32-річний Вудленд працював учителем англійської у підмосковному Долгопрудному. Він народився в Росії, його звали Роман Романов. В 1993 році його усиновила сім'я вчених із США. Тоді дитбудинок попросив за це хабар у 10 тисяч доларів, розповідав Вудленд російській пресі.

У 2019 році він знайшов біологічну матір, їхню зустріч показували по російському Першому каналу. Після цього Вудленд вирішив переїхати до Росії. Чи збереглося в нього російське громадянство — невідомо. У документах суду затриманого називають і на російське прізвище.

Читайте також: США не зменшать зусиль зі звільнення американських громадян з ув’язнення в Росії – Білий дім

Рішення про арешт було винесено 6 січня. Проте пресслужба міських судів повідомила про це лише 9 січня, у перший робочий день у РФ після новорічних вихідних днів.

Як повідомлялося, США кілька разів закликали громадян не їздити до Росії і залишити країну за першої нагоди. Держдепартамент попередив американців, що вони можуть зіткнутися з неправомірними затриманнями та довільним застосуванням законів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-