Байден не планує звільняти Остіна - Білий дім

Байден не планує звільняти Остіна - Білий дім

Укрінформ
Президент США Джо Байден не розглядає планів щодо звільнення глави Пентагону Ллойда Остіна, як до того закликає експрезидент Дональд Трамп, через те, що Остін не повідомив одразу Білий дім про свою госпіталізацію.

Такий коментар озвучив у понеділок журналістам координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає кореспондент Укрінформу.

«Немає жодних інших планів крім того, щоби міністр Остін залишався працювати на посаді», - відповів Кірбі на запитання журналістів.

Представник Білого дому також підкреслив, що основний фокус уваги в цій ситуації зосереджений на тому, щоб глава Пентагону отримав належне лікування та одужав. 

У цьому зв’язку Кірбі повідомив, що Ллойд Остін наразі виконує свої обов’язки як міністр оборони з лікарні. 

«Президент з повагою ставиться до того факту, що міністр Остін взяв на себе відповідальність за недостатню прозорість (щодо повідомлення про його госпіталізацію – ред.). Президент також поважає чудову роботу, яку він виконав як міністр оборони, і те, як він справлявся з численними кризами протягом останніх майже трьох років», - зауважив Кірбі.

Читайте також: Глава Пентагону подякував лікарям: Чекаю скорого повернення на роботу

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Ллойд Остін ще 1 січня потрапив до лікарні, однак Пентагон повідомив про це громадськості лише 5 січня. Пізніше з’ясувалося, що Остін не поінформував одразу Білий дім про свою госпіталізацію. У цьому зв’язку експрезидент США Дональд Трамп, який вважається основним суперником Джо Байдена на майбутніх президентських виборах, закликав звільнити Остіна з посади.

Тим часом Пентагон не повідомляє конкретної причини госпіталізації міністра оборони. У попередній заяві відомство зазначило, що Остін потрапив до лікарні через ускладнення, які виникли після нещодавньої планової медичної процедури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-