Росія відновлює радянський підрозділ «СМЕРШ» - розвідка Британії

Росія відновлює радянський підрозділ «СМЕРШ» - розвідка Британії

Укрінформ
У Росії вирішили відновити радянську контррозвідувальну організацію "СМЕРШ", а на початку січня 2024 року у відкритих джерелах з'явилося зображення російських оперативників, які, очевидно, носили нашивки цієї організації.

Про це в соцмережі Х повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Про відновлення "СМЕРШу" російські політики заявили наприкінці 2023 року. Як зазначається, ця назва є абревіатурою від російської фрази "смерть шпигунам", вона була створена Йосипом Сталіним і проіснувала з 1941 по 1946 рік. На Заході вона стала відомою завдяки своєму художньому зображенню в книгах Яна Флемінга про Джеймса Бонда.

У розвідці констатують, що поки незрозуміло, чи нова назва означає якісь суттєво нові повноваження або роль російської контррозвідки, чи це просто ребрендинг.

Читайте також: Росія тримає біля північних кордонів України 19 тисяч військових - Сили оборони

"Однак це є ще одним прикладом того, як російська влада свідомо обставляє російсько-український конфлікт у дусі Другої світової війни, а також акцентує увагу на ймовірному проникненні зовнішніх загроз у країну", - резюмують у відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 8 січня 2024 року ліквідували близько 365 тисяч 170 російських загарбників, зокрема 440 осіб - за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-