Росія тримає біля північних кордонів України 19 тисяч військових - Сили оборони

Росія тримає біля північних кордонів України 19 тисяч військових - Сили оборони

Укрінформ
Росія тримає на північних кордонах поблизу України військовий контингент чисельністю 19 тисяч осіб, створення ударного угрупування російських військ не фіксується.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Північного напрямку Юрій Повх, передає кореспондент Укрінформу.

«В межах кордону Сумської та Чернігівської областей з боку РФ зосереджено близько 19 тисяч осіб контингенту російських військ. Цей показник не змінювався вже протягом кількох місяців, тому говорити про те, що є ознаки створення ударних угруповань з боку ворога не доводиться. Це контингент, який можна охарактеризувати як війська прикриття кордону, це не ударна сила, яка спроможна здійснити прорив бойових порядків наших військ. Тому ще раз кажу – це не є ознакою створення ударного угрупування військ», - сказав Повх.

За його словами, ворог на цьому напрямку використовує ствольну артилерію, 120-мм міномети, FPV-дрони та час від часу застосовує авіацію.

Читайте також: На Сумщині фіксують найбільшу кількість ворожих ДРГ - Демченко

«На даний час можна говорити про те, що ворог більшою мірою веде турбучуюий вогонь», - зазначив речник.

За його словами, Сили оборони, які знаходяться на лінії кордону, пильно несуть службу, запобігають спробам проходу ворожих ДРГ.

«Контроль над державним кордоном є постійним», - запевнив Повх.

Як повідомлялось, у прикордонних районах Північної операційної зони встановлюються протитанкові бетонні загороджувальні елементи «зуби дракона».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-