РФ посилює боєздатність Росгвардії - британська розвідка

РФ посилює боєздатність Росгвардії - британська розвідка

Укрінформ
Російська національна гвардія (Росгвардія) зміцнює свої ресурси та особовий склад у зв’язку з потрясіннями у сфері внутрішньої безпеки Росії внаслідок війни проти України.

Як передає Укрінформ, про це у соцмережі Х повідомляє Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.

«Росгвардія зміцнює свої ресурси та особовий склад у зв’язку з потрясіннями у сфері внутрішньої безпеки Росії внаслідок війни проти України. Елементи приватної військової компанії «Вагнер» вже перейшли до підпорядкування Росгвардії з жовтня 2023 року», - заявили у відомстві.

У Міноборони додали, що після «вагнерівців», до Росгвардії 3 січня 2024 року увійшов батальйон «Восток» так званої Донецької народної республіки (ДНР).

«Москва також докладає зусиль для розпуску угруповання «Каскад» з «ДНР», яке спеціалізувалося на операціях з безпілотниками, і підпорядкування його частин Росгвардії», - додали у відомстві.

Зазначається, що у липні 2023 року Держдума Росії дозволила Росгвардії застосувати важке озброєння.

«Нові можливості Росгвардії, а також їхнє посилення досвідченими ветеранами з інших груп, ймовірно, означатимуть значне підвищення бойової ефективності», - підсумували у відомстві.

Читайте також: Росіяни створюють нові частини для посилення окупації Донецької області - ISW

Як повідомляв Укрінформ, у грудні депутати російської Держдуми ухвалили в третьому, остаточному читанні, законопроєкт, що дозволяє Росгвардії мати свої добровільні підрозділи, а також карати за критику на їхню адресу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-