Росіяни створюють нові частини для посилення окупації Донецької області - ISW

Росіяни створюють нові частини для посилення окупації Донецької області - ISW

Укрінформ
Росія нарощує свої зусилля зі створення військових окупаційних сил в Україні, відокремлених від залучених до бойових дій прифронтових підрозділів, за допомогою новосформованих частин Росгвардії.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У ньому зауважується, що український військовий оглядач Костянтин Машовець 24 грудня повідомив про завершення перекидання в окуповану Донецьку область трьох новосформованих частин 116-ї окремої бригади спецпризначення Росгвардії – 900-го, 901-го та 902-го полків спецпризначення.

За даними Машовця, загарбники розгорнули штаб 116-тої бригади в місті Чистякове (70 км на схід від Донецька), 900-й полк розмістили у Мелекіне (22 км на південний захід від Маріуполя), 901-й полк – у Сніжному (80 км на схід від Донецька), а 902-й полк розташували за 7 км на північ від Чистякового.

Як ідеться в повідомленні, Росгвардія почала формувати 116-ту бригаду на початку вересня. Її створювали спеціально для служби в окупованій Донеччині, тож її підрозділи, швидше за все, виконуватимуть «стабілізаційні функції» на окупованій території України на «постійній основі».

«Короткі терміни формування та місця дислокації нових полків Росгвардії вказують на те, що Кремль активно намагається використати ці сили для зміцнення контролю Росії над окупованими тилами», - зазначають американські аналітики.

Вони зауважують, що, за даними Машовця, у рамках розгортання 116-ї бригади Росгвардія могла перекинути з Росії на окуповані території до 6 тисяч військовослужбовців, збільшивши чисельність свого особового складу в Україні до понад 34 тисяч осіб.

Читайте також: На фронті за добу - 66 зіткнень, авіація ЗСУ завдала 12 ударів по ворогу

В ISW зазначили, що не можуть незалежно перевірити дані про кількість особового складу Росгвардії, однак зважаючи на надання Росгвардії доступу до вербування добровольців, дозвіл Кремля на передачу їй важкої військової техніки та базування 116-ї бригади в окупованій Донецькій області, військові аналітики доходять висновку, що Росія намагається збільшити чисельність Росгвардії для створення окремої військової окупаційної сили.

«Москва намагається залучити та розгорнути військові окупаційні сили для подальшого перешкоджання контрнаступальним зусиллям України, встановлення постійного контролю над окупованими територіями та придушення партизанської активності, попри нестабільність лінії фронту», - ідеться у звіті.

У попередньому повідомленні Інституту вивчення війни йшлося про те, що російські війська мають невеликі просування біля Авдіївки та Бахмута, проте значні зміни на фронті не відбуваються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-