Верховний суд США 8 лютого збереться у справі про зняття Трампа з виборів - CNN

Верховний суд США 8 лютого збереться у справі про зняття Трампа з виборів - CNN

Укрінформ
Верховний суд США 8 лютого проведе усні слухання щодо рішення Верховного суду Колорадо про зняття колишнього президента Трампа з голосування на праймеріз у цьому штаті.

Про це йдеться в повідомленні CNN, передає Укрінформ.

До того часу ім’я Трампа залишатиметься в бюлетенях для голосування. «Адже рішення суду нижчої інстанції про його дискваліфікацію було призупинено до рішення Верховного суду», - пояснює телеканал.

Якщо судді дійдуть висновку, що Трамп не має права обіймати державну посаду до праймеріз у Колорадо 5 березня, будь-які голоси, подані за нього, не будуть зараховані.

Таким чином, справа Трампа помістила вищу судову інстанцію США в епіцентр президентських виборів 2024 року, зазначає CNN. І хоча рішення Верховного суду Колорадо стосується лише цього штату, суди в інших штатах також розглядають оскарження права експрезидента брати участь у перегонах.

Читайте також: Поліція Колорадо посилила патрулі біля будинків суддів, які дискваліфікували Трампа

Зокрема, минулого тижня держсекретар штату Мен усунув Трампа зі списків праймеріз, після чого команда експрезидента оскаржила це рішення в місцевому суді. Верховний суд штату Орегон також може незабаром підтримати зняття Трампа з праймеріз і загальних виборів через його участь у заколоті 6 січня 2021 року.

Як повідомляв Укрінформ, загалом у США виключення Дональда Трампа з виборчих списків ініціювали в 34 штатах. Подекуди суди відхилили такі позови виборців, але більш ніж 20 у штатах це питання залишається на порядку денному.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-