У Римі відмовились від святкування у відреставрованій базиліці через путінського спонсора

У Римі відмовились від святкування у відреставрованій базиліці через путінського спонсора

Укрінформ
Влада Риму скасувала офіційне святкування з нагоди завершення реставрації базиліки Ульпія в центрі міста, оскільки її спонсором виступав путінський олігарх Алішер Усманов.

Як передає Укрінформ із посиланням на АРА, про це повідомила у четвер італійська газета "La Repubblica".

Як зазначає видання, реставрація нефи базиліки Ульпія в центрі Риму, яка була побудована майже 2000 років тому за часів імператора Траяна, завершилися після трьох років робіт. Ця базиліка розміром 60 на 180 метрів є однією з найбільших будівель у старому Римі. Споруда, яка має три входи, збереглася лише в руїнах.

"Спонсором робіт виступив російський олігарх і друг Путіна Алішер Усманов, який пожертвував на реставрацію 1,5 млн євро. Ім'я Усманова стоїть на табличці під колоною Траяна як мецената, який зробив реставрацію можливою. Це викликало збентеження у муніципалітеті Риму. Римська щоденна газета "La Repubblica" повідомила в четвер, що офіційне святкування з нагоди завершення реставрації було скасовано через суперечливого спонсора", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Штатах засудили на чотири роки ексагента ФБР за допомогу російському олігарху Дерипасці

Зазначається, що у попередні роки Усманов вже пожертвував 500 тис. євро на реставрацію Капітолійського музею в Римі та 200 тис. євро – на реставрацію фонтану Діоскурів на Квірінальському пагорбі. На початку пандемії коронавірусу Усманов також пожертвував півмільйона євро регіону Сардинія. Водночас, після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну російські активи були конфісковані, а рахунки заморожені. Була конфіскована й вілла Усманова на Сардинії.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Міністерство у справах підприємств та продукції Італії призупинило для громадян Росії та Білорусі дію програми Investor Visa for Italy, так званих "золхотих віз".

Фото: Вікіпедія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-