У Штатах засудили на чотири роки ексагента ФБР за допомогу російському олігарху Дерипасці

У Штатах засудили на чотири роки ексагента ФБР за допомогу російському олігарху Дерипасці

Укрінформ
Колишній провідний агент Федерального бюро розслідувань (ФБР) США Чарльз Макгонігал був засуджений до понад чотирьох років позбавлення волі за допомогу російському олігарху Олегу Дерипасці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС.

До того, як йому був винесений вирок у Нью-Йорку, чоловік сказав, що шкодує з приводу своїх дій.

«Я скоїв кримінальний злочин, і як колишньому спецагенту ФБР це приносить мені сильний емоційний та фізичний біль», – заявив у суді Макгонігал, звертаючись до судді.

Зазначається, що прокурори просили для Макгонігола п’ять років ув’язнення.

Окрім справи про допомогу Дерипасці, чоловік також обвинувачується у приховуванні 225 тисяч доларів США у платежах від албанського агента під час роботи у ФБР. Макгонігал має бути засуджений із цієї справи у Вашингтоні в лютому наступного року.

Як повідомлялося, у січні прокуратура Південного округу Нью-Йорка висунула звинувачення колишньому спеціальному агентові нью-йоркського відділу контррозвідки ФБР Чарльзу Макгонігалу за сприяння російському олігархові Олегу Дерипасці в порушенні санкцій проти нього та Росії.

Читайте також: Американські силовики вважають, що війна Ізраїлю й ХАМАС загострила загрозу терактів у Штатах

Макгонігал – колишній спеціальний агент з особливих доручень відділу контррозвідки ФБР у Нью-Йорку, вийшов на пенсію у 2018 році. Працюючи в ФБР, він брав участь у розслідуваннях щодо російських олігархів, зокрема Дерипаски.

Разом із колишнім радянським і російським дипломатом Сергієм Шестаковим, який має громадянство США, Макгонігал у 2019 році працював від імені Дерипаски, домагаючись скасування санкцій проти нього.

У 2021 році вони вступили у змову з метою надання послуг Дерипасці в порушення санкцій США. Зокрема погодилися провести розслідування щодо конкурента російського олігарха в обмін на приховані платежі від Дерипаски.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-