МЗС Австрії вже 10 разів викликало посла РФ через російську агресію проти України

МЗС Австрії вже 10 разів викликало посла РФ через російську агресію проти України

Ексклюзив
Укрінформ
Австрія засуджує агресивну війну Росії проти України та жорстокі атаки на цивільну інфраструктуру, у зв’язку з чим посла РФ вже 10 разів викликали до австрійського МЗС.

Про це Укрінформу повідомили у Міністерстві закордонних справ Австрії, коментуючи сьогоднішню масовану атаку на Україну.

"Австрія неодноразово займала чітку позицію і засуджувала незаконну, невиправдану і неспровоковану російську агресивну війну проти України на всіх політичних рівнях, востаннє - 29 грудня. Це стосується, зокрема, жорстоких атак на цивільну інфраструктуру з численними жертвами", - заявили в зовнішньополітичному відомстві.

Там наголосили, що Австрія "продовжуватиме рішуче відстоювати суверенітет, територіальну цілісність і незалежність України стільки, скільки буде потрібно".

"З огляду на це з 22 лютого 2022 року російський посол був викликаний вже понад 10 разів. Ми, звісно, залишаємо за собою право на подальші виклики (посла - ред.)", - так відповіли в МЗС на запитання про те, чи буде викликаний російський посол для висловлення протесту у зв’язку з ракетним тероризмом РФ.

У МЗС також наголосили, що Австрія "підтримала і приєдналася до всіх 12 пакетів санкцій ЄС від початку війни", і країна "готова вжити подальших заходів у майбутньому, зокрема щоб якомога краще запобігти обходу санкцій і закрити лазівки".

Водночас було вказано на "важливий і всебічний внесок" Австрії у підтримку України "та особливо постраждалих сусідніх країн": "На сьогодні на двосторонній основі було надано понад 206 млн євро державної фінансової та гуманітарної допомоги".

Читайте також: Опозиція в Австрії закликала уряд до чітких кроків проти Росії після масованої атаки на Україну

Як повідомляв Укрінформ, 2 січня Росія здійснила масштабну атаку з повітря на цивільну інфраструктуру України. Основний удар припав на Київщину і Харківщину. протиповітряна оборона України знищила 72 із 99 ворожих цілей, зокрема 10 аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал".

У Києві внаслідок атаки пошкоджені три житлові будинки, ще у чотирьох виникли пожежі. Падіння уламків російських ракет зафіксоване на території дев’яти районів столиці.

У Київській області внаслідок ракетної атаки пошкоджень зазнали 11 багатоквартирних будинків, дві школи, церква, низка підприємств і приміщення обласного реабілітаційного центру.

У Харкові пошкоджено 55 житлових будинків, адмінбудівлі, газопровід і тепломережі.

На цей час відомо про 5 загиблих унаслідок масованої атаки РФ і 129 постраждалих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-