В Естонії набрав чинності закон про одностатеві шлюби

В Естонії набрав чинності закон про одностатеві шлюби

Укрінформ
У перший день нового року в Естонії набрав чинності закон «Про рівноправність у шлюбі», згідно із яким шлюб можуть укладати двоє повнолітніх людей незалежно від їхньої статі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DELFI.

Зазначається, що крім шлюбу, люди також мають можливість укласти договір про спільне проживання.

Також зареєстрованим партнерам подібною угодою гарантується право голосу при прийнятті рішень щодо їхнього партнера та, у разі потреби, право на отримання субсидій та допомоги.

Парам, які уклали договір про спільне проживання, також надається можливість одруження у спрощеному порядку.

Зазначається, що при укладенні шлюбу та зареєстрованому спільному проживання пари мають права та обов'язки, які не поширюються на пари, які перебувають у відносинах, а не у шлюбі.

В основному вони пов'язані з отриманням грошової допомоги, житла тощо.

Наприклад, у разі смерті зареєстрованого партнера чи чоловіка це допомагає уникнути ситуації, коли за відсутності заповіту співмешканець не має права наслідування, і всі активи автоматично переходять до родичів партнера.

Читайте також: Ватикан благословлятиме одностатеві пари

Також подружня або партнерська допомога використовується для встановлення раніше виражених намірів, коли чоловік або зареєстрований партнер перебуває у несвідомому стані або не може самостійно ухвалити рішення про лікування чи відмову від нього.

Як повідомляв Укрінформ, Верховний суд Ізраїлю 28 грудня ухвалив рішення, яке дозволяє одностатевим парам усиновлювати дітей.

Фото: ANNI ÕNNELEID | DELFI MEEDIA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-