Кремль прагне підірвати підтримку України Францією - The Washington Post

Кремль прагне підірвати підтримку України Францією - The Washington Post

Укрінформ
Росія останнім часом посилила спроби впливу на політичне середовище та суспільство Франції з метою посіяти розбрат у цій країні в питанні підтримки України.

Про це йдеться у суботній публікації The Washington Post, передає Укрінформ.

«Росія збільшує свої зусилля, щоби підірвати підтримку Києва з боку Франції, що є прихованим фронтом пропаганди в Західній Європі, який став частиною війни проти України»,- зазначає видання із посиланням на розмови з ультраправими французькими політиками, а також на кремлівські документи.

Документація Кремля, отримана Європейською службою безпеки і з якою ознайомилися журналісти WP, зокрема, вказує на першого заступника голови адміністрації президента РФ Сергія Кирієнка. Він доручив кремлівським політтехнологам сприяти політичним розбратам у Франції. Головними інструментами при цьому обрані, зокрема, франкомовні соцмережі, а також політичні діячі, лідери громадської думки та активісти цієї країни.

«Ціль Москви - підірвати підтримку України та послабити рішучість НАТО», - вказується у паперах.

Читайте також: Україна готова закуповувати зброю у французьких виробників напряму - Умєров

Зазначається, що у Кремлі намагаються посилити наративи про начебто шкоду, завдану французькій економіці через санкції проти РФ та зниження обсягів торгівлі через це. У московських тезах також зазначається, що французам загрожує «найглибша за останні роки соціально-економічна криза». Серед інших тез зауважується, що постачання зброї в Україну начебто залишило Францію без зброї для самозахисту.

Як повідомлялося, раніше були викриті плани інформаційного впливу Росії на Німеччину. Тоді Кремль намагався об’єднати ультраправих і ультралівих у антивоєнний альянс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-