Засновник «Грузинської мрії» Бідзіна Іванішвілі заявив про повернення в політику

Засновник «Грузинської мрії» Бідзіна Іванішвілі заявив про повернення в політику

Укрінформ
Експрем'єр і засновник правлячої партії Грузії Бідзіна Іванішвілі офіційно заявив про своє повернення в політику на з'їзді «Грузинської мрії» у статусі почесного голови партії.

Про це повідомляє SOVA, передає Укрінформ.

«Рівно 3 роки тому я повідомив громадськість про своє рішення дистанціюватися від активних політичних процесів. І ось через 3 роки з власної ініціативи я повертаюся в політичне життя як почесний голова партії», — сказав він.

Як зазначається, у суботу, 30 грудня, «Грузинська мрія» проводить з’їзд, на якому буде оновлено склад політради правлячої партії.

За словами голови «Грузинської мрії» Іраклія Кобахідзе, до статуту партії буде внесено зміну: кількість членів політради буде скорочено з 20 до 15 членів плюс голова партії.

Оновлений склад політради очолюватимуть чинний прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі, ексфутболіст Каха Каладзе та чинний спікер Шалва Папуашвілі.

Читайте також: У Грузії президентку знову не запросили на «конференцію послів»

Крім того, на з'їзді обговорили загальнополітичні питання та питання, пов'язані з підготовкою до парламентських виборів 2024 року.

Після з’їзду «Грузинської мрії» Іванішвілі заявив, що не буде кандидатом у прем'єр-міністри. «Я не буду кандидатом у прем’єр-міністри. Прем'єр-міністр не зміниться», - зазначив Іванішвілі.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Європарламент закликав розглянути можливість запровадження санкцій проти Іванішвілі за його роль у “погіршенні політичного процесу в Грузії”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-