У Грузії президентку знову не запросили на «конференцію послів»

У Грузії президентку знову не запросили на «конференцію послів»

Укрінформ
Президентку Грузії Саломе Зурабішвілі не запросили на щорічну зустріч глав грузинських дипломатичних місій та консульських установ.

Як передає Укрінформ з посилання на «Ехо Кавказу», цю інформацію підтвердили в адміністрації президентки.

Захід «Конференція послів 2023, Грузія - країна-кандидат до Європейського Союзу» відкрили сьогодні прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі та міністр закордонних справ Ілля Дарчіашвілі.

Раніше, після провалу спроби імпічменту Зурабішвілі, у правлячій партії «Грузинська мрія» заявили, що вона відтепер «формальний президент». Зурабішвілі критикують, зокрема, за те, що вона продовжує здійснювати закордонні візити без згоди уряду.

Торік Зурабішвілі не взяла участь у конференції «через грубе порушення протоколу». В її адміністрації тоді заявили, що згідно з конституцією президент Грузії є главою держави, і «конституція надає інституту президента в державі найвищий статус стосовно всіх інших державних інституцій».

Як повідомляв Укрінформ, у вересні у Грузії оголосили про початок процедури імпічменту Зурабішвілі через не погоджені з урядом візити до Європи.

Читайте також: Зурабішвілі про надання Грузії статусу кандидата в ЄС: Маємо подякувати українцям

Після провалу спроби імпічменту голова партії «Грузинська мрія» Іраклій Кобахідзе заявив, що подальше порушення президентом конституції може призвести до кримінальної справи проти Зурабішвілі.

Згідно з грузинським законодавством, президент може здійснювати закордонні візити лише після їх погодження урядом.

У листопаді Зурабішвілі вирушила до Франції попри те, що уряд не погоджував цієї поїздки.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-