Литовця в аеропорту Вільнюса оштрафували за символіку ПВК «Вагнер»

Литовця в аеропорту Вільнюса оштрафували за символіку ПВК «Вагнер»

Укрінформ
В аеропорту Вільнюса оштрафували та не дозволили вилетіти громадянину Литви з символікою приватної військової компанії «Вагнер» на рюкзаку.

Про це повідомляє DELFI, передає Укрінформ.

Як зазначається, інформація про цей випадок з'явилась у соцмережі.

Своєю чергою прессекретар «Литовських аеропортів» Тадас Васіляускас поінформував, що особу та її речі ретельно оглянули, жодних небезпечних для авіації речей у чоловіка не виявлено. Однак через символіку ПВК «Вагнер» було вирішено викликати поліцію та Службу охорони державного кордону.

Речник прикордонної служби Гедрюс Мішутіс заявив, що йдеться про громадянина Литви, який мав намір летіти до Лондона. Чоловік із Литви не вилетів, йому призначений штраф за демонстрацію забороненої символіки.

«Під час перевірки документів прикордонники доставили його до свого приміщення, склали протокол про адміністративне порушення за 524 ст. (за демонстрацію нацистської, комуністичної та іншої забороненої символіки). Після складання протоколу та всіх процедур його відпустять», – зауважив Мішутіс.

Читайте також: У Росії проти помилуваних «вагнерівців» відкрили понад 190 нових кримінальних справ

Як повідомляв Укрінформ, у Чехії умовно засудили учасника антиурядової демонстрації за носіння нашивки з логотипом терористичної ПВК «Вагнер».

Фото: www.delfi.lt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-