Австрія погодилася на повітряний і морський «Шенген» для Румунії та Болгарії

Австрія погодилася на повітряний і морський «Шенген» для Румунії та Болгарії

Укрінформ
Австрія погодилася на поступове приєднання Болгарії та Румунії до Шенгенської зони.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на АРА.

"Як повідомив уряд у Бухаресті, Румунія, Болгарія та Австрія досягли "політичної угоди" щодо розширення Шенгенської зони. Відповідно до заяви МВС Румунії, заплановано поступове приєднання до Шенгенської зони. Це означає, що Болгарія і Румунія застосовуватимуть правила Шенгенської угоди на своїх повітряних і морських кордонах з березня 2024 року", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що домовленість була досягнута 23 грудня між міністерствами внутрішніх справ Австрії, Румунії та Болгарії. Після цього вона обговорювалася дипломатичними каналами на рівні міністерств закордонних справ і представництв ЄС – аби її можна було юридично інкорпорувати в рішення Комітету постійних представників (COREPER).

Читайте також: Угорщина ветуватиме вступ Болгарії до «Шенгену», якщо вона не скасує податок на транзит газу з РФ

МВС Румунії подякувало Європейській комісії та іспанському головуванню в Раді ЄС, а також міністерствам внутрішніх справ Австрії та Болгарії за "конструктивні переговори", які зрештою зробили цю угоду можливою.

Своєю чергою прем'єр-міністр Румунії Марчел Чолаку написав у Фейсбуку, що влада країни сповнена рішучості успішно завершити переговори про повноправне членство в Шенгенській зоні наступного року.

Як повідомляв Укрінформ, позиція австрійського уряду, який заявляв про міграційні ризики, була головною перешкодою для приєднання Румунії та Болгарії до Шенгенської зони,

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-