В Ірландії знову заговорили про кроки з возз’єднання острова

В Ірландії знову заговорили про кроки з возз’єднання острова

Укрінформ
Голова ірландської партії “Шинн Фейн” Мері Лу Макдональд заявила про намір активізувати зусилля із возз’єдання Ірландії у разі приходу до влади.

Як повідомляє Укрінформ, про це Макдональд заявила в інтерв’ю агентству РА Media, пише Irish News.

“Макдональд сказала, що у разі приходу до влади “Шинн Фейн” під час наступних республіканських виборів, вона використає свій мандат, аби схилити уряд Британії до надання чітких критеріїв, необхідних для проведення голосування стосовно конституційних змін”, - йдеться у матеріалі.

Фото: Brian Lawless/PA
Фото: Brian Lawless/PA

За словами Макдональд, очолюваний нею уряд може створити окреме міністерство, уповноважене працювати над возз’єднанням острова. “Очільниця “Шинн Фен” також дала зрозуміти, що будь-яке голосування стосовно майбутнього об’єднаної Ірландії буде проведене таким чином, аби точка зору прибічників возз’єднання була добре почута”, - стверджує Irish News.

На переконання Макдональд, подібний референдум може відбутися вже за каденції наступного ірландського уряду. “Це можливо, однак, звісно, вимагатиме певної роботи та старанності”, - сказала вона.

Читайте також: ЄС і Британія підписали «Віндзорську угоду» про торгівлю у Північній Ірландії

Очільниця націоналістичної партії також заперечила, що її прагнення об’єднати Ірландію зумовить погіршення відносин із Лондоном. “Залежить від того, із ким говорити. Упевнена, Консерватори не будуть раді. Але й ми не дуже задоволені Консерваторами. Тож це ніби як нічия”, - зауважила вона.

Нагадаємо, наступні загальні вибори у Ірландії мають пройти не пізніше весни 2025 року. Наразі партія “Шинн Фейн” є основним фаворитом, однак навряд зможе самостійно сформувати уряд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-