Іран нарощує виробництво високозбагаченого урану - МАГАТЕ

Іран нарощує виробництво високозбагаченого урану - МАГАТЕ

Укрінформ
Іран збільшує виробництво високозбагаченого уран, який потрібен для виробництва ядерної зброї.

Про це повідомив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі країнам-членам організації, передає Укрінформ з посиланням на АРА.

За даними МАГАТЕ, в Ірану вже достатньо урану з чистотою 60%, щоб мати можливість виробити три ядерні бомби у разі подальшого збагачення цього урану до 90%.

Інформація про збагачення урану була перевірена під час візитів МАГАТЕ до Ірану 19 і 24 грудня. Для створення ядерної бомби необхідне збагачення урану щонайменше на 80%.

За словами Гроссі, Іран нарощує виробництво урану на майданчиках у Натанзі та Фордо. З кінця листопада там вироблено близько дев'яти кілограмів урану, збагаченого до 60%, хоча досі було приблизно три кілограми на місяць.

Читайте також: Північна Корея запустила реактор, що виробляє плутоній - МАГАТЕ

Як повідомлялося, Рада керуючих МАГАТЕ рік тому ухвалила резолюцію, в якій зобов'язала Іран піти назустріч у розслідуванні щодо слідів урану, знайдених на трьох незадекларованих об'єктах. Відтоді МАГАТЕ зменшило список об'єктів до двох.

Березнева угода про повторне встановлення МАГАТЕ обладнання для моніторингу, в тому числі камер спостереження, вилучених минулого року на вимогу Ірану, була виконана лише частково.

Фото з сайту otveri.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-