Комітет парламенту Туреччини підтримав протокол про вступ Швеції в НАТО

Комітет парламенту Туреччини підтримав протокол про вступ Швеції в НАТО

Укрінформ
Комітет у закордонних справах Великих національних зборів Туреччини підтримав «Пропозицію про доцільність схвалення протоколу про участь Королівства Швеція в НАТО».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє АР.

Далі законопроєкт має бути прийнятий Генеральною асамблеєю Великих національних зборів Туреччини. Процес завершиться після підписання документа президентом Туреччини.

Коли саме це відбудеться, наразі не уточнюється.

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган наприкінці жовтня підписав протокол про вступ Швеції до НАТО, після чого документ був переданий на розгляд парламенту Туреччини.

Раніше Ердоган заявляв, що схвалення турецьким парламентом вступу Швеції в НАТО залежить від дотримання Швецією обіцянок та не має точних термінів виконання.

Прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон 14 жовтня заявив, що Туреччина не висуває перед його країною вимог для забезпечення ратифікації її заявки на вступ до НАТО.

Читайте також: Україна ініціювала дискусію з партнерами щодо результатів Вашингтонського саміту НАТО

Як повідомляв Укрінформ, минулого місяця Комісія у закордонних справах парламенту Туреччини ухвалила рішення відкласти обговорення питання про вступ Швеції до НАТО. Днями у Вашингтоні заявили про можливості для Туреччини закупити американські літаки F-16, але водночас пов’язують цей продаж з розблокуванням вступу Швеції до Північноатлантичного альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-