Україна ініціювала дискусію з партнерами щодо результатів Вашингтонського саміту НАТО

Україна ініціювала дискусію з партнерами щодо результатів Вашингтонського саміту НАТО

Укрінформ
Україна ініціювала дискусію з партнерами щодо результатів Вашингтонського саміту НАТО в липні наступного року і хоче почути думку США, як вони бачать цей захід.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтервʼю в ефірі ICTV та СТБ у рамках національного телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Ми завжди маємо максимальні очікування, але ми лише зараз із партнерами почали говорити про результати «Вашингтона» (ювілейного саміту НАТО - ред.). Цю дискусію ініціювала Україна. Ми вийшли з такою позицією, що чим раніше ми почнемо обговорювати, тим кращими будуть результати», - сказав глава української дипломатії.

Він не став розкривати подробиці, зазначивши, що розмова «в дуже початковій стадії».

«Звісно, оскільки саміт ювілейний і проходитиме у Вашингтоні, нам треба буде почути думку США, як вони бачать цей захід, тому що їхня думка тут матиме дуже важливий вплив», - зауважив Кулеба.

Глава МЗС також акцентував, що у відносинах з НАТО більше не потрібно фокусуватися на будь-яких проміжних документах і всією країною відстежувати, отримає Україна ПДЧ чи не отримає, скільки сторінок у Річній національній програмі і як ми її виконуємо.

Читайте також: Рада Україна-НАТО проведе перше засідання за участю командувачів збройними силами

За його словами, це справа урядовців, дипломатів, військових, які мають спокійно виконувати свою роботу, а українці мають тримати в голові основний фокус «Україна в НАТО».

«Між сьогодні і «Україна в НАТО» не треба фокусуватися і не треба дозволяти партнерам фокусуватися на бюрократії. Нам дуже важливо не гальмувати процес євроатлантичної інтеграції зайвою бюрократією, зайвими документами, зайвими процедурами», - підкреслив Кулеба.

Він також зазначив, що під час Вільнюського саміту НАТО у його членів відбулась зміна психології, яка відкриває шлях до реального членства України.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський у виступі перед дипломатами 22 грудня заявив, що ефективна підготовка до Вашингтонського саміту - це одна з ключових цілей 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-