США завдали ударів по трьох об’єктах Хезболли в Іраку - Білий дім

США завдали ударів по трьох об’єктах Хезболли в Іраку - Білий дім

Укрінформ
Збройні сили Сполучених Штатів завдали ударів по об’єктах угруповання Катаїб Хезболла, підтримуваного Іраном, у відповідь на атаку безпілотником по американській базі в Іраку.

Про це повідомила в понеділок речниця Ради національної безпеки Білого дому Едрієн Вотсон, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні зранку американські військові, що дислокуються на півночі Іраку, були вражені ударним безпілотником. Внаслідок атаки троє військових США отримали поранення, у тому числі один із них - тяжкі»,- зазначається в повідомленні. Відповідальність за напад взяло на себе угруповання Катаїб Хезболла, яке підтримується Іраном, а також пов’язані з ним групи бойовиків.

Міноборони США негайно поінформувало про інцидент президента Байдена, і той віддав наказ підготувати варіанти відповіді. Пентагон разом із групою з питань нацбезпеки Білого дому надали президентові ці варіанти, після чого Байден наказав завдати ударів по трьох об’єктах, які використовувала Катаїб Хезболла, а також пов’язані з нею групи, які оперують безпілотниками.

Читайте також: Ізраїльські винищувачі атакували командний центр «Хезболли» в Лівані

«Для президента немає вищого пріоритету, ніж захист американського персоналу, який служить у небезпечних умовах. Сполучені Штати діятимуть у час та спосіб, які ми оберемо, якщо ці атаки триватимуть далі»,- зауважується у заяві.

Як повідомляв Укрінформ, Іран підтримує угруповання Хезболла та його філіали на Близькому Сході з метою дестабілізації та загострення ситуації в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-