У Росії винесли перші вироки у справах «за фінансування ЗСУ» - 7 та 8 років

У Росії винесли перші вироки у справах «за фінансування ЗСУ» - 7 та 8 років

Укрінформ
У Росії винесені перші вироки за держзраду у формі «фінансування української армії», два мешканці Хабаровська отримали за таке звинувачення 7 та 8 років позбавлення волі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє в Телеграм-каналі Російська служба Бі-бі-сі.

Одна із засуджених отримала 8 років колонії. Її ім'я, як зазвичай буває у справах про державну зраду, не називається, Проте Бі-бі-сі припускає, що це 24-річна Тамара Паршина (про яку видання писало раніше). Вона стала першою росіянкою, яка отримала термін за звинуваченням у держзраді від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Паршину затримали у березні 2023 року в Хабаровську та етапували до Москви. За версією слідства, вона перевела 2500 рублів на зброю, боєприпаси та обмундирування для ЗСУ "будучи незгодною з проведенням СВО".

Іншого мешканця Хабаровська, ім'я якого теж не називається, суд засудив у справі про фінансування ЗСУ до семи років колонії ще в жовтні.

Читайте також: У Росії винесли перші вироки за «невідбиття раптового нападу ЗСУ»

Бі-бі-сі зазначає, що обидві справи були розглянуті з рекордною швидкістю: за два та за одне засідання відповідно. Крім того, обидва отримали терміни менше 12 років – мінімального покарання за статтею про держзраду. Враховуючи це, видання припускає, що обвинувачені уклали угоду зі слідством: за допомогу у розслідуванні покарання можуть пом'якшити.

Як повідомляв Укрінформ, навесні 2023 року Державна дума РФ ухвалила закон, який значно посилив відповідальність за статтями про тероризм і держзраду. Відтак передбачено ув'язнення на 12-20 років і до довічного позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-