У Британії ув’язнили вихідця з РФ - шпигував за опозиційним іранським телеканалом

У Британії ув’язнили вихідця з РФ - шпигував за опозиційним іранським телеканалом

Укрінформ
Центральний кримінальний суд в Англії й Вельса ув’язнив за шпигунство за опозиційним телеканалом з Ірану вихідця із російського регіону Чечні Магомеда-Гусейна Довтаєва.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News.

31-річного Довтаєва звинуватили у веденні стеження за штаб-квартирою Iran International у Лондоні в рамках плану інших осіб щодо здійснення теракту проти телеканалу.

Цього тижня його визнали винним за одним звинуваченням, а саме, у спробі збору інформації, корисної для терористичної діяльності.

Сьогодні Довтаєва засудили до трьох років і шести місяців колонії. Йому доведеться відбути ще дві третини свого покарання з вирахуванням часу, який він уже провів під вартою.

Відповідаючи на запитання у суді, чому він зацікавився будівлею Chiswick Business Park, де знаходиться телеканал, та її околицями, Довтаєв сказав, що «був у захваті від архітектури».

Прокуратура заявила, що Довтаєв, громадянин Австрії, родом із Чечні, таємно знімав матеріали на свій телефон, щоб «визначити вразливі місця» в безпеці медіакомпанії, якими могли скористатися інші люди.

Читайте також: В Ірані стався теракт - під час стрілянини загинули 11 поліцейських, є поранені

Зазначається, що телеканал роками критикує іранський уряд і публічно звинувачує його в порушеннях прав людини.

Як повідомляв Укрінформ, суд Любліна у вівторок визнав 14 громадян Росії, Білорусі та України винними у підготовці диверсій на користь Москви у складі шпигунського угруповання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-