Путін доручив ставити росіян на військовий облік без явки у військкомат

Путін доручив ставити росіян на військовий облік без явки у військкомат

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін доручив міністерству оборони провести осінній призов 2024 року в країні-агресорі через єдиний реєстр військовозобов'язаних, забезпечити постановку на військовий облік без особистої явки у військкомат та сформувати електронні повістки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на Кремль.

Відповідальними з питання єдиного реєстру та електронних повісток президент призначив міністра оборони РФ Сергія Шойгу та голову міністерства цифрового розвитку, зв'язку та масових комунікацій Максута Шадаєва.

Повідомляється, що доповіді за підсумками доручень вони мають подати 15 січня. Щодо впровадження єдиного реєстру - до 1 листопада 2024 року.

Як повідомлялося, 11 квітня Держдума Росії ухвалила поправки до законопроєкту, що регулює порядок призову на військову службу в Росії та формує єдиний реєстр військового обліку. 14 квітня Путін підписав закон.

Читайте також: У Петербурзі 11 чоловікам дали громадянство разом із повістками у військкомат

Єдиний електронний реєстр міститиме особисті дані військовозобов'язаних, включаючи місце проживання та військово-облікову спеціальність. Інформація до бази надходитиме з суміжних державних ресурсів автоматично. При цьому було узаконено електронні повістки. Їх розсилатимуть у особисті кабінети на «Держпослугах». Крім того, поправки забороняють «громадянам, які підлягають призову на військову службу», виїзд із Росії з моменту отримання повістки і до явки до військкомату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-