США посилили обмеження для оборудок з російською нафтою

США посилили обмеження для оборудок з російською нафтою

Укрінформ
Міністерство фінансів США оголосило про запровадження додаткових кроків щодо обмеження доходів Росії від продажу нафти, а також уникнення нелегальних схем обходу цінових лімітів, запроваджених для РФ у цій галузі.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США, передає Укрінформ.

«Сьогодні OFAC продовжив посилювати обмеження цін на російську нафту, спираючись на попередні дії проти судновласників і суден, причетних до транспортування російської сирої нафти вище від цінового обмеження», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Майже 5 мільйонів барелів російської нафти «застрягли» дорогою до Індії - Bloomberg

Зокрема, уряд Сполучених Штатів оголосив про запровадження санкцій проти компанії SUN Ship Management D Ltd, яка має центральний офіс в ОАЕ та перебуває у власності російського уряду. Під обмеження потрапили також нафтотрейдери Bellatrix Energy Limited та Covart Energy Limited, що базуються в Гонконгу, і компанія Voliton DMCC із ОАЕ.

Крім того, Міністерство фінансів США в координації з коаліцією Price Cap Coalition оновив Керівництво щодо політики обмеження цін на сиру нафту та нафтопродукти, що мають походження з Російської Федерації.

Читайте також: Євросоюз відстежуватиме танкери, які перевозять російську нафту

Як повідомляв Укрінформ, країни G7, Європейський Союз і Австралія погодилися заборонити імпорт сирої нафти та нафтопродуктів РФ за ціною, вищою від $60 за барель. У цих країнах базується більшість світових компаній, які надають фінансові, страхові та професійні послуги, пов’язані з морським транспортуванням нафти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-