У США зростає підтримка допомоги Україні

У США зростає підтримка допомоги Україні

Опитування
Укрінформ
Щонайменше 66% американців вважають, що рівень підтримки, яку Сполучені Штати надають Україні, є достатнім або має бути більшим, причому цей показник зріс упродовж останнього місяця.

Про це йдеться у свіжому опитуванні, проведеному телеканалом Fox News, передає Укрінформ.

«Щодо України, 31% вважають, що США повинні робити більше, щоби допомогти їй у війні з Росією, натомість 30% вважають, що США повинні робити менше. Щонайменше 35% вважають поточний рівень підтримки правильним», – зазначає телеканал.

Попереднє опитування проводилося в листопаді. Тоді за збільшення допомоги Україні виступав 21% респондентів, за менший рівень проголосували 35%, і за те, щоби залишити як є, – 41%. Таким чином, підтримка американцями допомоги України на нинішньому або більшому рівні зросла з 62% у листопаді до 66% зараз.

Водночас залишається високою підтримка американцями збільшення допомоги Ізраїлю. Так, за даними цього ж опитування, зараз 38% опитаних вважають, що вона надається на належному рівні, 27% заявили, що її недостатньо, і 30% – що ця підтримка є завеликою.

Читайте також: США планують виділити останній пакет допомоги Україні з коштів, що залишилися - Білий дім

Опитування для Fox News було проведене 10-13 грудня 2023 року компаніями Beacon Research та Shaw & Company Research. Воно включало інтерв'ю з 1 007 зареєстрованими виборцями по всій країні, які були випадково обрані з бази даних виборців і спілкувалися з інтерв'юерами телефоном. Загальна похибка вибірки становить плюс-мінус три відсоткові пункти.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Білий дім заявив, що Сполучені Штати планують виділити до кінця року додатковий пакет оборонної допомоги, який стане останнім в межах поточного фінансування, якщо Конгрес не ухвалить рішення про нову допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-