Російський суд заочно засудив режисера Вирипаєва до восьми років за «фейки» про армію

Російський суд заочно засудив режисера Вирипаєва до восьми років за «фейки» про армію

Укрінформ
Басманний районний суд Москви заочно засудив до восьми років колонії режисера, драматурга Івана Вирипаєва за обвинуваченням у поширенні «фейків про армію».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє опозиційний Телеграм-канал Sota.

Вирипаєва визнали винним у справі про поширення «фейків» щодо російських військових за мотивами політичної ненависті. Звинувачення просило заочно призначити Вирипаєву десять років колонії загального режиму.

Приводом для переслідування стали: виступ на радіо Чикаго Radio NVC, інтерв'ю ютуб-каналу «Ходорковський LIFE», ефір на ютуб-каналі «ОВД-Інфо» та публікації на особистому сайті, у тому числі «лист російським театрам», опублікований у березні минулого року.

Читайте також: Навального етапують до іншої колонії особливого режиму

Іван Вирипаєв - російський режисер театру та кіно, драматург, продюсер, колишній арт-директор московського театру "Практика". Лауреат премій "Тріумф", "Золота маска", "Ніка", "Кінотавр". Він виступав проти політичних переслідувань, у тому числі на підтримку Олексія Навального. Останнім часом Вирипаєв мешкає в Польщі.

Як повідомлялося після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Вирипаєв звернувся з відкритим листом до російських державних театрів, які ставлять його п'єси, в якому поінформував, що має намір перераховувати свої авторські гонорари до фондів допомоги Україні.

Фото: DW

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-