Членство України в ЄС вимагатиме глибокої реформи європейських правил - Макрон

Членство України в ЄС вимагатиме глибокої реформи європейських правил - Макрон

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон підкреслив, що членство в ЄС вимагатиме глибокої реформи європейських правил.

Глава французької держави виступив на пресконференції в Брюсселі за підсумками Європейської ради, яка ухвалила рішення про початок переговорів про вступ України до Європейського Союзу, передає кореспондент Укрінформу.

"Як політично, так і фінансово Україні та українцям, в контексті, який ми всі добре знаємо, необхідна була наша підтримка, і ми продовжуємо важливу роботу, яка, на мою думку, була досягненням останніх двох років, а саме - єдність і дуже чітка підтримка європейцями українців. Це те, що ми започаткували під час французького головування (в Раді Європи) негайними рішеннями щодо санкцій та підтримки. Це те, що ми змогли зробити з європейською перспективою", - сказав Макрон.

Читайте також: Орбана можна переконати підтримати фінансування України - Макрон

За його словами, "будь-яке розширення вимагатиме глибокої реформи наших правил".

Водночас, додав він, "шість із семи умов, поставлених перед Україною, було нею виконані, тож потрібно лише підтвердити нашу європейську підтримку в короткостроковій і довгостроковій перспективі, а також швидко виконати наші зобов'язання у сфері безпеки".

Президент Франції також висловив упевненість у ефективності санкційного тиску на російську військову машину шляхом ухвалення чергового пакету санкцій.

Макрон ще раз підкреслив, що "Угорщина вирішила не брати участь у прийнятті рішення щодо України, щоб не блокувати європейську єдність".

Читайте також: Переговори з ЄС про готовність України розпочнуться наступного тижня - Стефанішина

Як повідомлялось, Європейська рада за підсумками першого дня роботи, 14 грудня, оприлюднила висновки саміту щодо України, розширення й реформ, в яких міститься документальне підтвердження рішення глав держав та урядів Євросоюзу розпочати переговори про членство в ЄС із Україною і Молдовою.

Фото: LP/Arnaud Journois

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-