Рютте сподівається на прорив у січні щодо фінансової підтримки України

Рютте сподівається на прорив у січні щодо фінансової підтримки України

Укрінформ
Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте сподівається, що вдасться погодити фінансову підтримку для України обсягом 50 млрд євро у січні 2024 року.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NOS.

“Рютте сказав, що він вірить, що станеться прорив в переговорах наступного року”, - йдеться у повідомленні.

“У нас ще є час. Україна не залишиться без грошей за ці кілька тижнів”, - сказав він.

Зазначається, що Угорщина заблокувала пакет допомоги Україні на 50 мільярдів євро.

Лідери ЄС не змогли досягти згоди на саміті в Брюсселі щодо нового пакету фінансової підтримки для України, нагадав прем'єр-міністр Рютте. Тільки Угорщина була проти після багатогодинних переговорів. Йдеться про пакет підтримки в розмірі 50 мільярдів євро. Інші 26 лідерів ЄС погодилися повернутися до дебатів на новій зустрічі та продовжити переговори в січні.

Читайте також: Орбан сказав, за яких умов погодиться розблокувати €50 мільярдів для України

Як повідомляв Укрінформ, Європейська рада ухвалила рішення розпочати переговори про членство в ЄС з Україною і Молдовою, та висловила потужну підтримку та солідарність з Україною у її боротьбі проти російської агресії.

Перед початком роботи Європейської ради прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що продовження короткострокової фінансової допомоги для України не потребує перегляду існуючого багаторічного бюджету ЄС, а довгострокові проекти такої допомоги мають фінансуватися за рахунок позабюджетних коштів.

Запропонований Єврокомісією пакет уточнень до багаторічного бюджету ЄС на 2024-2027 роки включав, зокрема, положення про створення Українського фонду в обсязі 50 мільярдів євро для підтримки фінансової стабільності України в умовах війни та для її повоєнного відновлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-