У Фінляндії зупинився громадський транспорт через загальний страйк

У Фінляндії зупинився громадський транспорт через загальний страйк

Укрінформ
За даними Центральної організації фінських профспілок (SAK), яка координує акцію, близько 100 000 робітників з 5,5-мільйонного населення країни розпочали в четвер одноденний протест проти запланованих урядом трудових реформ.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

Широкомасштабні 24-годинні протести призвели до зупинки громадського транспорту у великих містах і залізничного сполучення по всій країні, транспортники зупинили роботу портових терміналів і вантажних компаній. Виробництво електроенергії також було призупинено на низці електростанцій, в тому числі на блоці Fortum Oyj в Еспоо та на двох, що належать Vantaan Energia Oy.

Читайте також: В Італії лікарі та медсестри влаштували загальнонаціональний 24-годинний страйк

За словами Лаурі Вуорі, економіста Конфедерації фінської промисловості, страйки обійдуться країні в близько 120 мільйонів євро (130 мільйонів доларів). Серед постраждалих компаній - виробник ліфтів Kone Oyj, виробник шин Nokian Renkaat Oyj, виробник нержавіючої сталі Outokumpu Oyj, а також пакувальна компанія Stora Enso Oyj.

Уряд прем'єр-міністра Петтері Орпо намагається збільшити гнучкість в узгодженні умов зайнятості, а також скоротити виплати по безробіттю, створити 100 000 робочих місць, покращивши стан державних фінансів. Профспілки стверджують, що ці реформи різко послаблюють соціальне забезпечення та основні права працівників, і вимагають від уряду відмовитися від цих планів.

Читайте також: Співробітники The Washington Post вийшли на найбільший за 50 років страйк

Як повідомляв Укрінформ, 7 грудня по всій Німеччині рух пасажирських потягів обмежили протягом доби, у зв'язку зі страйком машиністів з профспілки GDL.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-