В Італії лікарі та медсестри влаштували загальнонаціональний 24-годинний страйк

В Італії лікарі та медсестри влаштували загальнонаціональний 24-годинний страйк

Укрінформ
У вівторок, 5 грудня, італійці зіткнулися з перебоями в наданні медпослуг, оскільки лікарі, медсестри та керівники закладів охорони здоров’я влаштували загальнонаціональний 24-годинний страйк на знак протесту, зокрема, проти планів скорочення пенсій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ANSA.

За даними профспілок, близько 85% медичного персоналу утрималися від роботи, додавши, що в результаті цього страйку були пропущені до 1,5 мільйона медичних прийомів.

Читайте також: В Італії страйкують пілоти та бортпровідники

Медики протестують проти скорочення пенсій та інших заходів, що впливають на охорону здоров’я, що містяться в законопроєкті про бюджет на 2024 рік, який зараз розглядається парламентом.

«Ми говоримо про скорочення пенсій щонайменше для 50 000 осіб, що становить до 26 347 євро на рік протягом усього життя», — заявили профспілки.

Читайте також: У Німеччині знову страйк залізничників - можуть «застрягнути» кілька сотень вантажних поїздів

У понеділок увечері міністр зі зв'язків з парламентом Лука Чіріані заявив, що до кінця тижня уряд подасть свої поправки до законопроєкту про бюджет, включаючи «найважливішу поправку щодо пенсій лікарів».

Як повідомляв Укрінформ, 11 листопада молодші лікарі у Великій Британії розпочали чотириденний страйк, який може призвести до безпрецедентних збоїв у роботі фінансованої державою Національної служби охорони здоров'я.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-