Молдова не змінить курс, якщо рішення про переговори на саміті ЄС не буде - Санду

Молдова не змінить курс, якщо рішення про переговори на саміті ЄС не буде - Санду

Укрінформ
Президент Молдови Мая Санду зазначила, що її країна прагне якнайшвидше почати переговори про вступ до ЄС, але якщо відповідного рішення на саміті у грудні не буде – це ніяк не вплине на зовнішній курс країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker.

Санду в ефірі телеканалу Vocea Basarabiei 13 грудня прокоментувала можливе перенесення рішення щодо початку переговорів країни з Європейським Союзом.

"Півтора року тому всі країни-члени Європейського Союзу відкрили двері Молдові та чітко заявили, що вона може стати членом ЄС. Початок переговорів — це технічний крок, і ми хочемо зробити його якнайшвидше. Незалежно від того, ухвалять це рішення цього тижня, через місяць чи через два, наш курс не зміниться", — наголосила Санду.

Читайте також: Молдова продовжила надзвичайний стан до нового року

Президент також зазначила, що влада має ще багато роботи. "Нам потрібні інститути, які відповідають європейським стандартам. Ми маємо керувати країною за європейським прикладом. Ми маємо підвищити рівень життя наших громадян до рівня життя в Європейському Союзі", - зазначила лідер Молдови.

Читайте також: Зеленський провів телефонну розмову з Мішелем

Як повідомляв Укрінформ, Європейська комісія 8 листопада рекомендувала Єврораді відкрити переговори про вступ України та Молдови до ЄС. Також вона рекомендувала за певних умов відкрити переговори з Боснією та Герцеговиною та надати статус країни-кандидата для Грузії.

У грудні цього року Європейська рада має розглянути питання про початок перемовин про вступ України до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-