Євросоюз має виконувати свої обіцянки щодо розширення - Боррель

Євросоюз має виконувати свої обіцянки щодо розширення - Боррель

Укрінформ
Для Європейського Союзу розширення залишається фундаментальною основою зовнішньої політики.

Про це заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель у Брюсселі перед початком саміту ЄС-Західні Балкани, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Оскільки я відповідаю за зовнішню політику, для мене розширення є пріоритетом, фундаментальним питанням. Ми маємо зобов’язання перед багатьма людьми, і вже надто довго, тож маємо прискоритися у досягненні результату. Після цього можемо перейти до роботи над власними інституційними спроможностями, щоб краще працювати у складі більш ніж 27 (країн). Але це наша проблема. Що ми маємо робити, так це виконувати наші обіцянки, уникати розчарування та відповідати на очікування», - сказав високий представник ЄС.

Читайте також: Війна РФ проти України надає стратегічний пріоритет розширенню Євросоюзу - висновки Ради ЄС

Як повідомлялося, 14-15 грудня у Брюсселі відбудеться зустріч глав держав та урядів країн ЄС. Вони мають розглянути рішення щодо початку переговорів з Україною про членство в ЄС та виділити 50 мільярдів євро в бюджеті ЄС на 2024-2027 роки для створення так званого Українського фонду, що дасть змогу забезпечити країні фінансову стабільність в умовах війни та допоможе у відновленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-