У Росії до 12 років засудили чоловіка за підпал будівлі ФСБ

У Росії до 12 років засудили чоловіка за підпал будівлі ФСБ

Укрінформ
Жителя російського міста Усинська Євгена Заболотного, обвинуваченого у підпалі місцевої будівлі ФСБ, визнали винним у скоєнні теракту і засудили до 12 років ув'язнення.

Про це повідомляє ОВД-Інфо, передає Укрінформ.

Згідно з вироком, перші три роки ув'язнення чоловік перебуватиме у в'язниці, решту – у колонії суворого режиму.

За версією слідства, у ніч проти 11 травня у віконну раму будівлі УФСБ по Усинську була кинута пляшка із запальною сумішшю, що спричинило пожежу на площі близько півтора квадратних метра.

14 травня силовики затримали у цій справі Заболотного, наступного дня суд ухвалив відправити його до СІЗО. 25 жовтня справа надійшла до військового суду для розгляду по суті. ЗМІ писали, що Заболотний визнав провину у підпалі, але не погодився з кваліфікацією своїх дій як теракту. За його словами, він хотів «звернути увагу суспільства на проблему».

Читайте також: У Росії знову намагалися підпалити військкомат

Як повідомлялося, від початку російського вторгнення в Україну по всій Росії відбувалися підпали військкоматів, відділів поліції, будівель міських адміністрацій та приймалень "Єдиної Росії". Після оголошення мобілізації кількість інцидентів зросла. На даний момент відомо про 113 спроб підпалів.

В результаті підпалів ніхто не загинув, збитки мінімальні. Затриманим найчастіше інкримінують тероризм. Понад 30 справ уже завершилися винесенням вироку, найсуворіший – 19 років колонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-