Польща видворила росіянина - підозрюють у роботі на спецслужби РФ

Польща видворила росіянина - підозрюють у роботі на спецслужби РФ

Укрінформ
Агенція внутрішньої безпеки Польщі (ABW) спільно з Прикордонною службою РП видворили росіянина, якого підозрюють у співпраці зі спецслужбами Росії.

Процедура видворення відбулася 1 грудня, передає Укрінформ з посиланням на PAP.

“Під час виконання передбачених законодавством обов’язків ABW виявила громадянина Російської Федерації, який підозрюється у співпраці та зв’язках з російськими спецслужбами. Завдяки співпраці ABW та Прикордонної служби чоловіка було видворено з Польщі 1 грудня 2023 року”,- повідомив департамент національної безпеки Ради міністрів РП.

Повідомляється, що росіянин проживав у Бидгощі на півночі Польщі.

Читайте також: У Литві трьох громадян судитимуть за дії проти держави і схвалення міжнародних злочинів

Зазначається, що в околицях міста Бидгощ в 2023 році було ідентифіковано ще двох іноземців, які могли вести шпигунську діяльність в інтересах Росії і Білорусі. Відтак, спостерігається постійне зацікавлення Росією цим регіоном Польщі.

Повідомляється, що результати діяльності польської спецслужби є черговим доказом ефективної нейтралізації дій спецслужб РФ проти Польщі.

Як наголошується, упродовж 2016-2023 років польська контррозвідка нейтралізувала діяльність понад 100 російських і білоруських шпигунів, які вели розвідувальні операції проти Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-