КНДР намагається відправити робітників до Росії - південнокорейська розвідка

КНДР намагається відправити робітників до Росії - південнокорейська розвідка

Укрінформ
Розвідка Південної Кореї заявила у вівторок, що КНДР намагається відправити своїх робітників до Росії, порушуючи резолюції Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй.

Про це повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

"Оскільки Північна Корея намагається відправити своїх робітників до Росії, ми уважно стежимо за ситуацією", - заявили в Національній розвідувальній службі РК.

Є підозри, що Північна Корея намагається розширити нелегальну відправку своїх робітників до Росії для заробітку, оскільки вважається, що РФ потерпає від браку робочої сили через мобілізацію молоді на війну проти України.

За інформацією північнокорейських державних ЗМІ, російська делегація на чолі з губернатором Приморського краю РФ Олегом Кожем'яком прибула в понеділок до Пхеньяна. В аеропорту його зустрів віцеміністр зовнішньоекономічних зв'язків Чжи Кьонг Су. Про мету візиту не повідомляється.

Читайте також: США, Південна Корея та Японія посилять взаємодію на тлі партнерства КНДР із Росією

Минулого місяця в інтерв'ю російським ЗМІ Кожем'яко заявив, що планує відвідати Північну Корею, щоб обговорити співпрацю в галузі туризму, торгівлі та сільського господарства. Але висловлюються припущення, що на переговорах може йтися про можливе направлення північнокорейських робітників у Росію.

Чиновник Міністерства з питань об'єднання Південної зауважив, що це вигідно обом сторонам і що ознаки відправки людей були виявлені за кордоном.

"З огляду на низку подій можна припустити, що між Росією і Північною Кореєю відбувається якась співпраця", - сказав представник міністерства.

В МЗС Південної Кореї заявили, що ймовірне відправлення північнокорейських робітників до Росії є порушенням двох резолюцій Ради Безпеки ООН, які забороняють надавати північнокорейцям дозвіл на роботу і вимагають, щоб усі північнокорейські робітники в Росії були відправлені додому до кінця 2019 року.

Читайте також: КНДР і Росія використовують для торгівлі зброєю спеціальну економічну зону на кордоні - Reuters

Як повідомляв Укрінформ, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин у вересні побував з візитом у Росії, під час якого зустрівся з президентом Володимиром Путіним. Після повернення Кім провів засідання політбюро ЦК Трудової партії і наказав «поглиблювати відносини з Росією».

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-