США, Південна Корея та Японія посилять взаємодію на тлі партнерства КНДР із Росією

США, Південна Корея та Японія посилять взаємодію на тлі партнерства КНДР із Росією

Укрінформ
Сполучені Штати, Південна Корея і Японія домовилися посилити протидію ядерним і ракетним загрозам з боку КНДР на тлі посилення військової співпраці між Північною Кореєю та Росією.

Про це повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

Зростання загроз через північнокорейську ракетно-ядерну програму обговорили у суботу в Сеулі радники з національної безпеки США Джейк Салліван і Південної Кореї Чо Тхе Йонг, а також генеральний секретар Секретаріату нацбезпеки Японії Такео Акіба.

Сторони висловили стурбованість активізацією військової співпраці між КНДР і Росією, що, на їхню думку, допомогло Північній Кореї минулого місяця успішно вивести на орбіту військовий супутник-шпигун після двох невдалих спроб на початку року.

«Ми підтвердили, що Північна Корея зобов’язана виконувати резолюції Ради Безпеки ООН стосовно її денуклеаризації та заборони військового співробітництва з нею, та погодились посилити співпрацю між нашими трьома країнами для забезпечення виконання цих рішень міжнародного співтовариства», - сказав Чо.

За його словами, радники з нацбезпеки також погодились продовжувати тристоронню співпрацю в галузі безпеки, в тому числі шляхом обміну в реальному часі даними попередження про ракетні пуски Північної Кореї та проведення тристоронніх військових навчань.

«Крім того, ми домовилися швидко й ефективно просувати наступні заходи у сферах кібербезпеки, економіки, передових технологій і співпраці в галузі розвитку, а також подальшого зміцнення нашої співпраці у сфері економічної безпеки, як-от щодо ланцюжків постачання, захисту технологій, спільних досліджень та управління штучним інтелектом», – додав корейський чиновник.

Японський представник на переговорах особливо відзначив згоду зміцнити тристоронню співпрацю проти незаконної кібердіяльності Північної Кореї, яка фінансує її ядерні та ракетні розробки, а його американський колега наголосив на спільній роботі над питаннями, що включають безпеку ланцюжків постачання та запуск спільних проектів глобального розвитку.

Читайте також: США, Японії та Корея провели морські навчання для стримування ядерного потенціалу КНДР

«Ми продовжуватимемо разом протистояти економічному тиску, відстоювати мир і стабільність у Тайванській протоці та свободу судноплавства у Східному й Південно-Китайському морях», - зазначив Салліван.

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея повідомила, що нещодавно створений підрозділ з експлуатації розвідувального супутника, який вона запустила минулого місяця, розпочав виконання своєї місії.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-