У Брюсселі на демонстрацію проти антисемітизму вийшли тисячі людей

У Брюсселі на демонстрацію проти антисемітизму вийшли тисячі людей

Укрінформ
У столиці Бельгії відбувся національний марш проти антисемітизму, в якому взяли участь близько 4 тисяч людей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Brussels Times.

«За даними поліції, близько 4 тисяч людей взяли участь у національному марші проти антисемітизму, який відбувся в Брюсселі у неділю. Подія була ініційована Координаційним комітетом єврейських організацій Бельгії, Форумом єврейських організацій та Бельгійською лігою проти антисемітизму», - йдеться у повідомленні.

У марші взяли участь офіційні особи Бельгії, включаючи міністра юстиції Пола Ван Тіхолта, який заявив, що жоден інцидент, пов'язаний з проявами антисемітизму, не залишиться без належного правового реагування.

«Для тих, хто приєднався до цього маршу проти антисемітизму, маємо чітке послання: ми слухаємо вас, і ми ніколи не дозволимо, й не будемо толерувати антисемітизм. Ми боремося проти цієї загрози по всіх фронтах», - наголосив урядовець.

Читайте також: У Лондоні пройшов багатотисячний мітинг проти антисемітизму

Як констатує видання, протягом останніх років у Бельгії почастішали антисемітські інциденти. Однією з найтрагічніших подій став напад на Єврейський музей у 2014 році, під час якого загинули чотири особи. Крім того, мали місце акти вандалізму на місцях єврейських поховань, залякування єврейських студентів, які через це мусили припинити навчання у певних навчальних закладах. Такі прояви антисемітизму призвели до зростання відтоку єврейських родин з Бельгії.

Черговий сплеск дій, спрямованих проти єврейського населення, стався після 7 жовтня, коли бойовики ХАМАС напали на Ізраїль.

Читайте також: Німеччина обіцяє боротися як із антисемітизмом, так і з антимусульманськими настроями

Як повідомлялося, після чергового сплеску насильства на Близькому Сході у країнах ЄС зросла кількість інцидентів, що мають антисемітську спрямованість. Це змусило правоохоронців, зокрема, у Брюсселі, посилити контроль за громадським порядком у публічних місцях, а також ужити додаткових заходів для охорони культурних і релігійних об’єктів, пов’язаних із єврейською спільнотою.

Фото: Belga

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-