Німеччина обіцяє боротися як із антисемітизмом, так і з антимусульманськими настроями

Німеччина обіцяє боротися як із антисемітизмом, так і з антимусульманськими настроями

Укрінформ
Держава, суспільство мають не допустити намагання певних сил поглибити ворожнечу між євреями та мусульманами.

Про це заявила міністерка внутрішніх справ ФРН Ненсі Фезер під час виступу на «Німецькій ісламській конференції» в Берліні 21 листопада, передає кореспондент Укрінформу.

«Для антисемітизму, антимусульманських настроїв, правого екстремізму, расизму та інших форм людоненависництва у нас буде нульова толерантність… Ми не просто країна, яка притягує мігрантів. Ми є країною, де люди шукають захисту від конфліктів і воєн на їх батьківщинах… Ненависть ніколи не є рішенням, вона завжди є проблемою, ми не допустимо пропаганди та закликів до ненависті та насильства», - заявила Фезер.

Вона зауважила, що конфлікт на Близькому Сході має плив і на німецьке суспільство, але застерегла, що цей конфлікт не повинен переноситися на вулиці Німеччини. Міністерка нагадала про історичну відповідальність Німеччини за знищення 6 мільйонів євреїв під час Голокосту та зобов’язання подбати, щоби безпека євреїв більше ніколи не була під загрозою.

Читайте також: Шольц назвав питанням громадянської мужності захист євреїв у Німеччині

«Але антисемітизм, на жаль, не зник, навпаки, він набув різних форм і масштабів», - констатувала політикиня, додавши, що антисемітизм походить у тому числі й від мусульман. Вона закликала представників мусульманських об’єднань засудити тероризм і зайняти чітку позицію, зокрема, в питанні тератак ХАМАСу проти Ізраїлю.

Водночас Фезер підкреслила неприпустимість перекладати вину на всіх мусульман.

«З антисемітизмом не можна боротися за допомогою антимусульманських настроїв», - підкреслила глава МВС і закликала представників обох конфесій вести діалог і поглиблювати взаєморозуміння.

Читайте також: Єврокомісія засудила сплеск антисемітських інцидентів у світі

Фезер також зауважила, що ксенофобські настрої підігрівають праві екстремісти, вони стравлюють між собою євреїв і мусульман.

«Привий екстремізм є одною з найбільших загроз демократії, для суспільства, його треба сприймати дуже серйозно. Ми не дозволимо себе розколоти», - заявила глава МВС ФРН.

Як повідомлялось, після тератаки ХАМАСу на Ізраїль 7 листопада та ударів ЦАХАЛ у відповідь по Німеччині прокотилася хвиля пропалестинських демонстрацій, під час яких лунали антисемітські гасла.

Фото: Paul Zinken/dpa/picture alliance

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-