Ув’язнена нобелівська лауреатка Наргес Мохаммаді вдруге оголосила голодування

Ув’язнена нобелівська лауреатка Наргес Мохаммаді вдруге оголосила голодування

Укрінформ
Цьогорічна лауреатка Нобелівської премії миру правозахисниця Наргес Мохаммаді, яка перебуває в іранській в’язниці, оголосила, що почне друге голодування під час вручення премії в Осло.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Barron’s із посиланням на AFP.

Правозахисниця оголосить чергове голодування «на знак солідарності» із іранською релігійною меншиною бахаї, розповіли її брат і чоловік на пресконференції в Осло напередодні церемонії вручення Нобелівської премії, яке відбудеться 10 грудня.

Віра бахаї виникла у 1844 році в Ірані і сьогодні є найбільшою немусульманською релігійною меншиною в Ісламській Республіці. Члени цієї релігійної меншини потерпають від жорстких переслідувань з боку іранської влади.

Як повідомляв Укрінформ, Наргес Мохаммаді удостоєна Нобелівської премії миру 2023 року за боротьбу проти гноблення жінок в Ірані та за просування прав людини і свободи для всіх.

Читайте також: В ООН розповіли про ймовірні злочини проти людяності в Ірані

Мохаммаді 13 разів заарештовував іранський режим, п’ять разів її судили і зрештою ухвалили вирок - 31 рік ув’язнення та 154 удари батогом.

6 грудня іранська правозахисниця вже оголошувала голодування в знак протесту проти обмеження медичного обслуговування ув’язнених, а також проти зобов’язання жінок носити хіджаб в Ісламській Республіці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-