Фінський суд відпустив із-під варти терориста банди «Русич» - ЗМІ

Фінський суд відпустив із-під варти терориста банди «Русич» - ЗМІ

Укрінформ
Верховний суд Фінляндії ухвалив рішення негайно звільнити з-під варти росіянина Воїслава Тордена (Яна Петровського) – одного з лідерів неонацистської групи «Русич», якого підозрюють у терористичних злочинах в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yle.

«Згідно з рішенням Верховного суду більше немає причин для утримання Тордена під вартою. Суд ухвалив рішення негайно звільнити Тордена, якщо іншої причини позбавлення його волі немає», - повідомляє видання.

Також суд ухвалив, що Фінляндія не може погодитись на його екстрадицію до України «через умови утримання в українських в'язницях».

Читайте також: Найманець «Вагнера» в інтерв’ю розповів про страту польського добровольця

У Верховному суді додали, що, на їхню думку, в разі екстрадиції в Україну на Тордена чекає «ставлення, яке принижує людську гідність».

Як повідомляв Укрінформ, у липні 2023 року поліція Фінляндії затримала росіянина, якого підозрюють у скоєнні терористичних злочинів у Луганській і Донецькій областях у 2014-2015 роках.

Затриманий громадянин Росії Ян Петровський є одним із лідерів неонацистської групи «Русич». Він перебуває під санкціями ЄС та США.

Читайте також: Офіс генпрокурора перевіряє зізнання «вагнерівців» у вбивстві дітей та цивільних

Російський бойовий загін добровольців-націоналістів «Русич» у 2014-2015 роках брав участь у вторгненні Росії в Україну й бойових діях на тимчасово окупованих територіях Луганської й Донецької областей. У 2022 році його залучили до повномасштабних бойових дій РФ в Україні. Угрупованням керує командир Олексій Мільчаков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-