У зриві допомоги Україні зацікавлені Москва, Тегеран і Пекін – Блінкен

У зриві допомоги Україні зацікавлені Москва, Тегеран і Пекін – Блінкен

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Росія, Іран і Китай зацікавлені у зриві подальшої американської допомоги для України, яка продовжує бути питанням суперечок у американському Конгресі.

Про це він сказав під час спільної пресконференції в четвер з міністром закордонних справ Британії Девідом Кемероном, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Перед нами стоїть дуже чіткий вибір: чи гарантуємо ми, що агресія Путіна проти України продовжить бути його провалом, або ж Путін доведе те, у що вірить, що зможе пережити нас, розділити нас, зможе не тільки продовжувати погрожувати Україні, але й перенести свою агресію на інші країни, в тому числі потенційно на країни НАТО?»- зауважив Блінкен.

Саме тому, за його словами, адміністрація США докладає все більших зусиль, щоби забезпечити Україні можливість вистояти, а також щоби Сполучені Штати, союзники й партнери продовжували виконувати свою роль.

«Ось чому додаткове фінансування, яке зараз розглядається Конгресом, є таким необхідним і таким терміновим»,- підкреслив глава американської дипломатії.

Читайте також: Посилення військової співпраці РФ та Ірану загрожує Україні й Близькому Сходу - Кірбі

У цьому контексті він наголосив, що затримка допомоги відповідає інтересам противників Сполучених Штатів.

«Ми знаємо, що додаткове фінансування – це важливий момент. Він важливий, тому що ті, хто хоче, щоб цього не сталося, ті, хто хоче, аби це не просувалося далі, сидять у Москві, вони сидять у Тегерані, вони сидять у Пекіні»,- зауважив державний секретар США.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Білий дім звинуватив республіканців у Конгресі в тому, що блокування ними додаткового фінансування з масштабною допомогою Україні є небезпечною грою, де на карту поставлені інтереси нацбезпеки США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-