Посилення військової співпраці РФ та Ірану загрожує Україні й Близькому Сходу - Кірбі

Посилення військової співпраці РФ та Ірану загрожує Україні й Близькому Сходу - Кірбі

Укрінформ
Посилення військової взаємодії між Москвою й Тегераном, які обмінюються складними системами озброєнь, не лише підживлює агресію РФ проти України, але також збільшує збройну загрозу з боку Ірану на Близькому Сході.

Так охарактеризував ситуацію в четвер у Вашингтоні координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Між цими двома країнами очевидно зростають відносини в оборонній сфері. І, як я наголошував, це не тільки погано для народу України, це також погано і для народів на Близькому Сході. Адже Іран, який може отримати додатковий військовий потенціал, складні системи озброєнь, лише посилює тривогу щодо його дестабілізуючих зусиль», - підкреслив представник Білого дому.

Він нагадав, що впродовж багатьох місяців оборонне партнерство між Іраном і Росією процвітало. «Очевидним доказом цього стали безпілотники, які Іран надалі надає росіянам. Вони також допомогли РФ створити виробничі потужності на російській території, щоби ті могли виробляти власні безпілотники за іранськими моделями, які продовжують атакувати мешканців України й українську інфраструктуру»,- зазначив Кірбі.

Читайте також: США ввели санкції проти міжнародної мережі, яка фінансувала іранські проксі в Ємені

Іран, зі свого боку, також домовляється з Росією про зброю.

«Ми цілком обґрунтовано вважаємо, що вони хочуть отримати собі певні складні російські військові засоби – ударні гелікоптери, можливо, літаки з крилом незмінної геометрії, крилаті та/або балістичні ракети»,- сказав представник Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, кремлівський лідер Володимир Путін запросив президента Ірану Ібрагіма Раїсі відвідати Росію з дводенним візитом 7-8 грудня. Серед заявлених тем переговорів – розширення економічних відносин між країнами, регіональні та міжнародні проблеми, а також останні події у секторі Гази.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-