Головним завданням Китаю і США є розвиток стабільних двосторонніх відносин – Ван Ї

Головним завданням Китаю і США є розвиток стабільних двосторонніх відносин – Ван Ї

Укрінформ
Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї у телефонній розмові з держсекретарем США Ентоні Блінкеном назвав розвиток здорових і стабільних китайсько-американських відносин головним на сьогодні завданням для Пекіна й Вашингтона.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МЗС КНР.

На початку розмови Ван наголосив на великому значенні для взаємодії між Китаєм і Сполученими Штатами зустрічі їх лідерів Сі Цзіньпіна і Джо Байдена у Сан-Франциско, де було досягнуто спільне бачення майбутніх двосторонніх відносин.

«Важливим завданням для обох сторін на даний момент є продовження позитивних наслідків зустрічі в Сан-Франциско, реалізація досягнутого главами двох держав консенсусу, продовження стабілізації китайсько-американських відносин, а також сприяння їх розвитку в здоровому, стабільному та стійкому напрямку», - зазначив міністр, додавши, що це спільний інтерес і відповідальність двох великих країн.

У дипвідомстві також розповіли про обговорення двома топ-дипломатами питання Тайваню: «Ван іще раз підкреслив позицію Китаю щодо тайванського питання і зажадав, щоб Сполучені Штати не втручались у внутрішні справи КНР, не підтримували і не потурали будь-яким силам, які виступають за «незалежність Тайваню».

Стосовно палестино-ізраїльського конфлікту (в Пекіні наполегливо уникають згадувати ХАМАС – ред.) китайський топ-дипломат назвав головним пріоритетом припинення вогню і якнайшвидше завершення війни.

Він наголосив, що будь-яке вирішення кризи в Газі не може відхилятися від «рішення про дві держави» і будь-яка домовленість стосовно майбутнього Палестини повинна відображати волю палестинського народу й забезпечити право Палестини на державність і самовизначення, заради чого Китай готовий працювати з усіма сторонами.

У повідомленні Держдепартаменту про розмову Блінкена з Ван Ї зазначається, що її головною метою було обговорення останньої поїздки Блінкена на Близький Схід і дипломатичні зусилля США в регіоні.

«Держсекретар знову наголосив на необхідності всіх сторін працювати над запобіганням розширенню конфлікту та підкреслив, що нещодавні напади хуситів на комерційні судна в Червоному морі становлять неприйнятну загрозу морській безпеці та міжнародному праву, якого всі країни зобов’язані дотримуватися», - йдеться в повідомленні Держдепу.

Читайте також: Нова холодна війна не почнеться, якщо буде діалог Китаю та ЄС - Ван Ї

Як повідомляв Укрінформ, головний дипломат Китаю Ван Ї на зустрічі з представниками дипмісії Європейського Союзу та країн ЄС у Пекіні назвав взаємну повагу, прагматичність і стратегічне мислення ключовими чинниками конструктивних відносин між КНР і Євросоюзом

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-